Virágkötő és virágkereskedő

Virágkötő és virágkereskedő

Virágkötő és virágkereskedő
Szakképesítés

 

> JELENTKEZÉSI LAP <

 

A Virágkötő és virágkereskedő képzés célja:

A virágkötő és virágkereskedő dísznövényekből, vágott és cserepes virágokból, zöldekből, szárazvirágból, kellékekből virágdíszeket készít és értékesít. Ismeri a virágkötészet kialakulását, fejlődéstörténetét és stílusait. Precízen használja a virágdísz elkészítéséhez szükséges technikákat, szerszámokat. Szakszerűen tisztítja fel a növényi részeket. Ismeri a legújabb hazai, nemzetközi trendeket. Vásárlóval közvetlen kapcsolatban áll. Szakszerű tájékoztatást ad a növények gondozásáról, igényeiről és a virágdísz használatáról. Csapatban képes dolgozni és együttműködni a szakmai munkában résztvevőkkel. Önálló cégalapításra képes és a jogszabályoknak megfelelően üzemelteti azt. Ismeri a bizonylatolás alapvető dokumentumait. Árajánlatot és terveket készít, anyagmennyiséget kalkulál. Folyamatosan képezi magát. Gyakorlati szinten használja a közösségi média adta lehetőségeket, népszerűsíti munkáit, vállalkozását. Tudatos szakemberként készletgazdálkodást vezet, forgalmat tervez.

A Virágkötő és virágkereskedő tanfolyam bekapcsolódás feltételei:

  • alapfokú iskolai végzettség
  • egészségügyi alkalmasság (intézményünkben történik )

Virágkötő és virágkereskedő képzés jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A virágkötő és virágkereskedő képzés zárásaként házi vizsga kerül szervezésre, melynek sikeres kitöltése után a résztvevőknek TANÚSÍTVÁNY-t állítunk ki mellyel a vizsgaközpontokban BIZONYÍTVÁNY szerezhető a szakképesítéshez előírt feltételek teljesítése után.

A Virágkötő és virágkereskedő képzés során megszerezhető készségek, képességek:

Virágcsokrokat, tűzött virágdíszeket, díszkoszorúkat, kegyeleti díszeket, száraz és selyemvirág készítményeket, ajándékcsomagolásokat, növény összeültetéseket, térdíszeket, szezonális dekorációkat készít. Alkalmi (esküvői, kegyeleti) és egyéb rendezvények, események virágdíszeit tervezi és készíti. Anyagmennyiséget kalkulál és árajánlatot készít. Figyelembe veszi a vásárló egyéniségét és igényeit az ajánlat, dekoráció elkészítésekor.

A virágkötő és virágkereskedő szakmai képzéssel megszerezhető szakképesítés társadalmi-gazdasági hasznosíthatóságának bemutatása (munkaerő-piaci relevanciája):

A jó szakember jövedelmező üzletet működtet, magasabb árbevétellel rendelkezik, így teremtve meg az anyagi biztonságot saját maga és munkatársai részére. A munkaerő piaci tapasztalat alapján a virágkötő és virágkereskedő népszerű szakma és valós igény a színvonalas oktatás.

Megnevezése: Virágkötő és virágkereskedő
Ágazat megnevezése: Kereskedelem
KEOR kód: 0214 Kézművesség

Kérdésed van? Segítünk!

Csak előbb kattints ide.